Vuxna barn till självupptagna föräldrar

En tvådagarskurs i grupp, max 10 personer.

Syfte: Ta hand om sig själv bättre, öka förståelse, dela erfarenheter, minska medberoende i relationer.


Denna kurs riktas till dig som vuxit upp i en miljö där du inte fick dina behov av närhet och trygghet tillgodosedda, där någon närståendes behov och känslor prioriterades före dina , och som i vuxen ålder har svårt att till exempel:

  • prioritera dig själv
  • stå ut med dålig stämning
  • riskera att göra andra besvikna, ledsna, obekväma
  • sätta sunda gränser
  • be om hjälp och ta emot tröst
  • sätta ord på vad du behöver
  • tycka om dig själv som du är, utan prestationer
  • hantera skam och skuldkänslor


Vi varierar föreläsning och övningar med diskussioner och lugn medicinsk yoga. Du som känner igen dig i DNs artikel om vuxna barn till omogna föräldrar och i att vara en "people pleaser" kommer finna kursen användbar.


Kursen är kl 9-16 båda dagar med lunchpaus mellan kl 12-13 och kortare fikapauser på för- och eftermiddag. Ungefär en månad efter kursen erbjuds en 2h uppföljning i grupp (kan genomföras digitalt om gruppen önskar). Totalt 14 timmars kurstid.


Pris 6900 kr inkl moms. Max 10 deltagare.


Datum:

Januari 2024 (Linköping)

Mars 2024 (datum ej bestämt)

Sommaren 2024 (datum ej bestämt)

Anmäl gärna intresse om du önskar information om kommande kursstarter.


OBS! Kurserna kan vara fullbokade. Anmälan via kontaktformuläret eller via mail till kontakt@blompsykologi.se. Kurserna genomförs vid fem eller fler deltagare. Inställd kurs meddelas senast 10 dagar före kursstart.Kontrollerat drickande


Två halvdagar vid två tillfällen. Passar dig som tycker det är svårt att dricka lagom trots att du vet att du skulle må bra av att ändra din alkoholkonsumtion, men inte tycker att problemen är stora nog för att söka hjälp via vården. Målet med kursen är inte att sluta dricka utan att få ökad förståelse för hur det går att dricka mer kontrollerat och hälsosamt.


Att söka stöd för att minska sin alkoholanvändning är inget konstigt men dessvärre stigmatiserat. För att sänka tröskeln får alla deltagare skriva på sekretessavtal där man förbinder sig att inte berätta för någon utomstående vilka som deltar.


Max 10 personer.


Datum:  Ej bestämt. Anmäl gärna intresse så får du information om kommande kurser.  Fyll i kontaktformuläret eller maila till kontakt@blompsykologi.se.Hållbar behandlare


Passar dig som själv arbetar med samtal som t ex psykolog eller psykoterapeut och som har höga krav på dig själv, svårigheter att sätta gränser och vara nöjd, prestationsbaserad självkänsla.


Mer information kommer, maila gärna och anmäl intresse om du vill bli uppdaterad.

unsplash